Czas na zwrot towaru: | 30 dni > |
Oblicz e-raty: | |
Ostatnio dostępny: | 02.06.2022 |
Opis
Opis
- Smak: Czekolada
- Zawartość: 20x45 gramów
- Dostarcza około 32 gramów węglowodanów
W przeciwieństwie do batonu owsianego, po spożyciu którego następuję długotrwałe uwalnianie energii, baton energetyczny jest szybkim źródłem energii. W tym batonie jest sprytny stosunek 2:1 między glukozą i fruktozą. Glukoza (znana również jako dekstroza) jest najważniejszym źródłem paliwa dla naszego organizmu. Dlatego stosunek między glukozą i fruktozą musi być dobrze dobrany. Przy normalnym odżywianiu możesz zamienić maksymalnie około 60 gramów cukru na energię na godzinę. Ze stosunkiem 2:1 pomiędzy glukozą i fruktozą, współczynnik konwersji może wzrosnąć do 90 gram. Twoje ciało będzie miało więcej dostępnej energii do ćwiczeń.
Zdrowie jest głównym celem Eurosport Nutrition dlatego baton energetyczny składa się z naturalnej bazy składników takich jak świeże owoce. Aby zaoferować taki baton, który jest tak pożywny, jak to tylko możliwe. Eurosport Nutrition tłoczy batony w temperaturze do 45 stopni Celsjusza. Pomaga to zachować naturalne witaminy i minerały.
Baton energetyczny jest chrupki, ma zrównoważony smak: niezbyt subtelny i niezbyt mocny. Jest łatwy do jedzenia, także podczas intensywnych ćwiczeń dzięki naszym specjalnym procesom prasowania, podczas których następuję lekko podgrzanie mieszanki składników. Miękki baton rozpłynie się w ustach więc nie będzie z przyswojeniem nawet w trzeciej strefie intensywności.
Baton Energetyczny Czekolada (20 x 45 g = 900 g)
SKŁADNIKI: Matryca węglowodanowa (syrop glukozowo-fruktozowy, maltodekstryna, woskowa skrobia kukurydziana, palatynoza*), ryż chrupiący (mąka ryżowa, mąka kukurydziana, olej roślinny, cukier, sól), surowe migdały, niskotłuszczowe kakao w proszku 7%, izolat białka sojowego (soja), inulina (błonnik pokarmowy), serwatka słodka (mleko), sorbitol, olej kokosowy, nasiona lnu, stabilizator: guma ksantanowa, aromat, substancja słodząca: stewia, sól. Deklaracja alergenowa UE: zawiera gluten, pszenicę, mleko, nasiona sezamu i orzechy. * Palatynoza jest źródłem glukozy i fruktozy.