Opis
Opis
Baton proteinowy SIS. Zawiera optymalną mieszankę łatwych do przyswajenia przez organizm białek ( 20 gram na baton) w postacji serwatki, kazeiny i soi.
Tego typu batony zaleca się spożyć najlepiej przed lub po treningu w celu uzyskania najlepszej wydajności.
Udział białka jest często pomijany przez sportowców wytrzymałościowych, dlatego batony SIS ułatwiają zaaoplikowanie odpowiedniej ilości białka przed lub po trenningu.
1 baton waga 55 g
Wartości odżywcze |
100 g | 55 g |
Wartość energetyczna | 1681kJ / 399kcal | 924kJ / 219kcal |
Tłuszcze | 12 g | 6,5 g |
w tym: nasycone kwasy tłuszczowe | 5,9 g | 3,2 g |
Węglowodany | 37 g | 20 g |
w tym: cukry | 31 g | 17 g |
Białko |
36 g | 20 g |
Błonnik pokarmowy | 1,9 g | 1,1 g |
Sól | 0,6 g | 0,1 g |
Składniki: Białko sojowe 25%( kazeinian wapnią (mleko)), syrop glukozowy, czekolada 18% (cukier, kakaowa masło, masło kakaowe, emulgator (lecytyna sojowa) ), syrop cukrowy, hydrolizat żelatynowy, chipsy sojowe (białko sojowe, skrobia tapioka, sól), tłuszcze palmowe, kakao w proszku o zmniejszonej zawartości tłuszczu, olej słonecznikowy, aromaty, emulgator (soja lecytyna)